Lady Laudinen päiväkirja

Lady Laudinen päiväkirja

 

1. Pelikerta Vuosi 498

Rakas päiväkirja: Me oltiin Nian kanssa lähdetty mukaan kun mun ritarit lähti tappelemaan Hampshireen sakseja vastaan. Ajateltiin auttaa parantamisessa ja lisäksi Camelotissa oli vähän tylsää. Tavattiin matkalla Kern ja yksi Fearghal ja ritareita Salisburysta. Matkattiin kohti Hantonnea kunnes yhtäkkiä nähtiin joku sata saksiaoturia. Oli aika kuumottavaa mutta sitten yksi niistä nosti käden ylös neuvottelun merkiksi.

Minä ( koska olin korkea-arvoisin) ja Kern mentiin neuvottelemaan. Kävi ilmi että se oli saksikuningas Cerdicin poika Cynric joka oli ihan sikakomea. Se sanoi että ne on vallannu Hantonnen ja kaiken muunkin mutta että ne tahtoo neuvotella ja että se ite tulee meille panttivangiksi. Sanoin että tulee meille Camelotiin. Olin aika ylpeä itestäni, koska äiti varmaan tykkää ja se ei ikinä tykkää mistään. Lisäksi ois ehkä siistiä että pääsis naimisiin miehen kans joka on 1. Prinssi 2. komea 3. Rikas 4. Voitolla. Ei niiin ku edellinen aviomiesrusina.

No kumminki,se tuli meille mukaan. Niin se Cynric on kans siitä kätevä saksi että se on oikeesti puoliksi kymri ja puhuu meidän kieltä tosi hyvin. Ois aika vaikeeta tehä siihen vaikutus jos mun pitäs puhua jotain saksia. Fearghal kettuili jotain Cynricille, mistä se ei tykänny yhtään, mutta oli silleen kiva nähdä ettei tuo prinssi oo mikään ovimatto. En kestä semmosia miehiä. Rusina oli just sellanen.

Äiti oli tosi tyytyväinen että mää toin Cynricin meille enkä Salisburyyn, koska se lisää sen vaikutusvaltaa eikä se taija tykätä Annesta vaikka leikkiinkin sen kaveria. Äiti tahtois olla koko Logresin ainoa nainen, joka on sekä vaikutusvaltanen että nätti. Lisäksi mun pikkuveli Bedwyr ois vissiinki oikeasti Salisburyn perijä ja se varmaan syö äitiä ettei sillä oo kolmea paronikuntaa vaan vaan kaks.

 

Vuosi 499

Rakas päiväkirja Nyt on taas kyllä ollu ohan hullua settiä. Olin Sarumissa kun äiti oli taas ollu ihan dorka. Olin just tulossa yhen söpön mutta köyhän ritarin luota (pitää kattoa tuoko se mulle lahjan xD) kun tapasin käytävällä Kernin ja Fearghalin. Kern oli nähny jotain ihan ihme unta että Rendala-täti pitäs haudata uudestaan jonnekin kappeliin Sir Gideonin maille. Vaikutti vähän oudolta hommalta, mutta koska oli ollu vähä tylsää, lähin mukaan.

Eka Fearghal kaivo Rendalan ruumiin ylös Celestinuksen kappelin kirkkomaasta. Rendala-täti näytti ihan Rusinalta mikä oli vähän friikkiä. Me mentiin sinne kappelille ja laitettiin Rendala siihen alttarille niin ku se oli käskeny. Sitten yhtäkkiä tuli semmosta tosi outoa valoa ja mää friikkasin koittiin rukoilla, mutta se ei auttanu vaan siellä rupes nouseen ruumiita hautausmaasta. Lähettiin ihan kauheeta vauhtia litomaan sieltä ja Kern ja me muut tajuttiin että se olikin Rendala joka oli kusettanut meitä!

Me mentiin kertomaan Uwainille mikä oli käyny. Pelkäsin että äiti ois ihan sikavihainen ja lähettäis mut luostariin tai Irlantiin, mutta se oliki vaan peloissaan mikä oli tosi hapottavaa. Se käski Ergilin ettiä Cadwallonin ja myöhemmin kuulin että äiti ties että Rendala oli ollu joki noita. Ei tietty ollu mulle kertonu, helevetin salaileva akka eli tääkin oli vähän niin ku äitin vika vähän niin ku esim. Kaikki.

Menin kertoon papilleki tästä hommasta vaikken yleensä kerro sille kääkälle mitää. Enivei, sitten Cynricin iskä rupes vaatii että me maksetaan veroja, koska se on muka joku suurkuningas. No äiti oli silleen että lol ei. Se käski mun jutella Cynricille ku se on mun (poika)kaveri. Mää sitten vähä "neuvottelin" sen kans ja eipä tarvinnu maksaa veroja vuoteen, jee jee. Päätin että koska naiset varmaan yleensä juoksee Cynricin sänkyyn niin ite en tod anna sille. Toimi ihan helevetin hyvin ja jätkä oli ihan liekeissä xD Kuulin et se jälkeen valtas itelleen Wightin saaren, ehkä se on kohta mun saari? XD

 

Vuosi 500

Rakas päiväkirja Kuulemma Rendala johtaa nyt jotain epäkuolleiden armeijaa jossain Silchesterin perämetässä, vittu jee. No, enivei, koittiin taas sitä veronmaksuhommaa mutta nytten vissiin Cynricin iskä oli ihan hiilenä että nyt vittu maksatte. Äitillä ei sit ollu munaa kieltäytyä, lol. Mää jatkoin Cynricin käsittelyä.

Mää keksin että opetan sille kristinuskoa kappelissa mutta oikeesti luin sille ääneen semmosta "The way of a knight with a lady" -kirjaa että toi pakanabarbaari vähä oppis miten mun kaltasta kissaa pitää kohdella. Luulen että se ehkä tajus enkä taaskaan joutunut antaan sille. XD

Laudinen tavoitteet:

1. Vallata tiluksia Kernille, Fearghalille, Ceridwenille ja itselle joltain esim. Gideonilta (Ceridwenin claimi), Dorwigin suvulta, Somersetin suon reunalta tai Sir Bleuberikseltä eli ideana on se, että puolutus olisi huono eikä kyseisen alueen paronia kiinnosta. Laudine ei halua olla Elunedin vasalli.

2. Pitää tiukka ote Cynricistä ja kasvattaa omaa vaikutusvaltaa entisestään

3. Jäädä toisen kerran leskeksi

 

Elunedin tavoitteet:

1. Artorigin kuninkuuden edistäminen

2. Omien maiden pitäminen/kasvattaminen

3. Saksiongelman ratkaisu joko rauhanomaisesti tai sitten ei, Artorigin avulla voisi kerätä joukkoja ympärille

4. Cynricin ja Laudinen suhteen käyttäminen hyödyksi edellämainutuissa tavoitteissa.

 

Niin ja Rusina on Laudinen edesmennyt mies

Lady Laudinen päiväkirja

Ruusu ja Miekka 2: Anarkian Aika Papatti tuomas_kortelainen_9